Veiligheid is een grote zorg in de online wereld van vandaag. De website van een bedrijf bevat een schat aan informatie die een kwaadwillend persoon zou kunnen proberen te stelen of te vernietigen.
Wordpress websites in het bijzonder zijn vaak het doelwit van hackers, als gevolg van beveiligingsfouten en de immense populariteit van het WordPress platform.
Het lijkt misschien alsof er niets is wat u kan doen, maar veel van de kwetsbaarheden in WordPress kunnen worden voorkomen door het simpelweg up-to-date houden van de software. In dit artikel zullen we praten over wat u kunt doen om uw WordPress site te beveiligen.

Veilig netwerk

Wanneer u inlogt op een “gevoelig” gebied, zoals uw WordPress administratie-account, zorg ervoor dat u altijd gebruik maakt van een beveiligd netwerk indien mogelijk. Dit zal helpen voorkomen dat uw gegevens worden onderschept.
Als u WiFi gebruikt, thuis of op kantoor, zorg ervoor dat u een beveiligd WPA2-netwerk hebt met een sterk, liefst willekeurig gegenereerd wachtwoord.
Als u op een openbaar netwerk surft, is het beter nooit in te loggen op iets belangrijks. Publieke netwerken in het algemeen zijn niet beveiligd en er kan een kwaadwillend persoon op hetzelfde netwerk op de uitkijk liggen om data te stelen.

Maak gebruik van veilige logins

U kunt alles goed doen, maar nog steeds worden gehackt door een “brute force” aanval te wijten aan zwakke log-in informatie.
Veel mensen gebruiken de standaard WordPress gebruikersnaam “admin”. Dat is niet erg veilig en het gebruik ervan geeft hackers de eerste sleutel naar uw website en / of blog. Vervang dus altijd de gebruikersnaam.
Uw wachtwoord moet minimaal 8 tekens lang zijn met getallen, hoofd- en kleine letters, en speciale tekens. Zorg ervoor uw wachtwoorden veilig op te slaan in een gecodeerd bestand. Het is ook een goede gewoonte om al uw wachtwoorden om de paar maanden opnieuw in te stellen.

Beveilig uw computer

Er is geen enkel nut in het hebben van sterke wachtwoorden, als uw personal computer niet veilig is. Het is de moeite waard te investeren in vertrouwde anti-virus software om uw gegevens veilig te houden. Zorg ervoor dat de software wordt ingesteld op dagelijkse scans.
Pas ook op voor phishing, een praktijk waarbij een hacker zal pretenderen een bedrijf te zijn dat in verband staat met u of uw website, en u daarom een e-mail stuurt voor uw inloggegevens. Geen respectabel bedrijf zal ooit vragen om uw log-in gegevens via e-mail door te sturen.

WordPress beveiliging

Functionaliteit van WordPress kan worden uitgebreid met behulp van plugins en thema’s.
Het is heel belangrijk om al uw plugins en thema’s bijgewerkt te houden, om gaten in de beveiliging te voorkomen. Gebruik alleen thema’s en plug-ins met een vier-sterren (of hoger) cijfer die afkomstig zijn van een respectabele bron.
U kan misschien ook beter investeren in een security-plug-in.

Dit kunnen wij ook voor u doen, wij hebben verschillende plannen op maat van uw bedrijf, zodanig dat uw website steeds beschermd is.

Conclusie

Waarschijnlijk de meest belangrijke tip die we kunnen geven is om uw WordPress versie up-to-date te houden.
WordPress wordt meestal bijgewerkt voor een reden: vooral om security patches te voorzien.
Praktijken zoals het beveiligen van uw netwerk en computer is niet alleen van invloed op WordPress, zij zullen u ook beschermen tegen het verlies van andere belangrijke informatie.
Soms is er echter gewoon niets dat u kan doen om te voorkomen dat uw website gehackt wordt. Geen site is 100% veilig. Maar naar aanleiding van de tips in dit artikel zal u het zeker veel moeilijker maken voor hackers om in te breken.